Kırışıklık Tedavisi

Kırışıklıklar, ileri yaşlarda cildin orta katmanı olan dermiste kolajen liflerinin sentezinin azalması ve kalitesinin bozulması sonucu oluşmaktadır. Zayıflayan cilt yapısı ve mimik kaslarının hareketleriyle de kırışıklık oluşumu artmaktadır.

Kırışıklık Oluşumunda Etkili Olan Faktörler Nelerdir?
* Genetik Yapı
* Çevresel Etkenler
* Bakım

Kırışıklık Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Teknolojik gelişmeler, kırışıklıkların tedavisi için bir çok alternatif yöntem sağlamaktadır. Bu yöntemlerden en yaygın olanları şunlardır:

Kırışıklık Gideri:
Kırışıklığa yol açan kaslara ince uçlu enjektörler ile uygulanır. Kasları gevşeterek kırışıklığı engeller.

Dolgu :
Cilt dolgusu olarakta bilinen bu yöntemde vücudun doğal maddelerinin eşdeğerleri cilt altına enjekte edilir. Dolgu maddesi olarak hyalüronik asit kullanılmaktadır.

PRP Tedavisi :
Prp (Platelet Rich Plasma) uygulamasında kişinin kendisinden alınan bir miktar kan santrafüj edilerek, bir takım işlemlerden geçirildikten sonra bileşenlerine ayrıştırılır. Ayrıştırılan kandaki, trombosit ve büyüme faktörlerince zengin olan plasma kısmı, kişinin uygulama yapılacak bölgesine mezoterapideki gibi napaj yöntemiyle enjekte edilerek yapılır.

Fraksiyonel Lazer :
Fraksiyonel CO2 Lazerler ile cildin üst tabakası soyularak, kolajen üretimi uyarılır.Bu şekilde üretimi artar ve cilt elastik, canlı ve parlak bir görünüme sahip olur.

Kimyasal Peeling :
Kimyasal peeling, asidik ürünler ile cildin soyulması işlemidir. Soyulan ciltte eski ölü hücrelerin yerini yeni hücreler alır.

Mezolifting :
Anti-aging amacıyla tedavi edici ilaçların yüz derisine verilmesiyle yapılan, son yıllarda sık kullanılan bir mezoterapi uygulamasıdır.

Myolifting :
Kasların zaman içinde tonüslerini kaybetmesi sonucu oluşan sarkmalarda, o kas grubunun elektriksel stimülasyonu ile yaptırılan pasif egzersiz güvenli bir uygulamadır. Yüz kası egzersizleri ile kaslardaki sarkmaların toparlanması sağlanıp, kas yapısı sıkılaştırılmaktadır.

Oksijen Terapi :
Ciltte azalan oksijen miktarını artıran, metabolizmayı hızlandıran bir tedavi yöntemidir.

Mikrodermabrazyon :
Mikrodermabrazyon yüksek basınç oluşturan kompresörlü sistemler sayesinde, mikron mertebesinde boyutları olan alüminyum oksit mikro-kristallerinin cilde püskürtülmesi işlemidir. Bu sayede cildin üst tabakası bir nevi zımparalanmaktadır.

Dermaroller :
Dermaroller üzerinde onlarca ince iğne bulunduran silindir şeklinde bir aparattır. Bu aparat cilt üzerinde gezdirilerek binlerce mikro-delik açılmasını sağlar.Cilde verilen bu mikro-hasarlar ile cildin tamir mekanizmaları uyarılır, kolajen üretimi tetiklenir ve kan dolaşımı arttırılarak cilt tedavi edilir.

Sağlıklı günler dilerim.
Aşağıdaki formu doldurun, en kısa sürede size ulaşacağım.

    (*) Belirtilen alanlar zorunludur.